Suport Oficial Widevine Pentru Netflix, HBO și Amazon Prime Pentru Raspberry Pi

Widevine Raspberry Pi Netflix, Amazon Prime, Spotify, HBO, Disney
Widevine Raspberry Pi Netflix, Amazon Prime, Spotify, HBO, Disney

Mult asteptatul suport Widevine vine si pe Raspberry Pi 4, deschizand calea catre streaming-ul on line si pentru Netflix, HBO, Spotify, Disney Plus și Amazon Prime, dupa o lunga perioada.

Ce este Widevine?

Widevine este necesar pentru a viziona servicii de streaming precum Netflix, Disney, Amazon Prime Video și multe altele. Deoarece continutul este protejat de Widevine, nu există altă optiune. Daca unele servicii accepta alte tipuri de instrumente DRM – Digital Rights Management, cele mentionate mai sus accepta doar Widevine DRM. Acesta este preinstalat pe dispozitivele ce ruleaza sisteme de operare Android si iOS cu browsere bazate pe Chromium (Gogle Chrome). Presupune o activare in prealabil altfel continutul media nu poate fi redat. Motivul pentru care trebuie să instalați instrumentul DRM este ca procesarea protectiei continutului are loc pe dispozitivul utilizatorului. Acest lucru ajuta la prevenirea oricarei manipulari exterioare, descarcare sau frauda.

Cum instalez Widevine pe Raspberry Pi

In primul rand vei avea nevoie de un Raspberry Pi 4B, recomandabil minim 4GB RAM, pentru ca asa cum aminteam mai devreme procesarea protectiei continutului media are loc local pe dispozitiv. Ar fi frustrant ca sa putem folosi aceasta optiune, dar sa nu putem reda continutul fluent pentru ca hardware-ul nu ne sustine redarea.

Raspberry Pi 4B

Raspberry PI 4 HomeReady

  • Consum redus de energie
  • Procesor quad-core
  • LAN Gigabit

Instalarea se face extrem de usor. Sistemul de operare trebuie sa fie Raspberry Pi OS desktop, cu toate update-urile la zi.

Vom realiza un update la zi cu:

sudo apt update
sudo apt full-upgrade

Odata incheiata procedura de update vom instala software-ul necesar pentru a debloca semnatura digitala Widevine:

sudo apt install libwidevinecdm0

Dupa instalare este necesar un restart.

sudo reboot

Am probat instalarea pe Raspberry Pi4B in browserul Chromium cu conturi de Amazon Prime Video si Netflix. Ambele functioneaza in parametri, chiar daca la inceputul playback-ului s-au simtit cateva sincope dupa cateva secunde totul a devenit fluent si fara intreruperi. Personal abia astept integrarea cu Kodi, respectiv OpenElec sau OSMC, Raspberry Pi devenind cu adevarat capabil in a oferi o experienta media completa adaptata si updatata la cerintele actuale, alaturi de serverul Media PLEX.

De Iulian Susnea

Pasionat de tehnologie, gadgeturi smart home si automatizari si am pornit la drum in crearea acestui site cu tutoriale pentru cele mai importante sisteme Smart Home ale momentului din dorinta de a-i ajuta pe cei la inceput de drum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *